True
+31 631372739 | Gratis verzending 1-3 werkdagen | 30 dagen bedenktijd

Waterontharder met magneet

Hoe werkt het?

Dit type waterontharder focust zich op kalkpreventie en niet op ontharden van het water. Met magneten voorkomt de waterontharder dat calcium en magnesium met elkaar verbinden waardoor er geen kalkkristallen kunnen ontstaan. Wanneer er geen kalkkristallen kunnen ontstaan zal er geen kalkaanslag achterblijven in je badkamer, keuken en huishoudelijke apparaten. Deze waterontharder haalt het calcium en magnesium er dus niet uit maar past de samenstelling aan. 

Echter bestaat er geen enkel wetenschappelijk bewijs dat dit werkt. Drinkwaterbedrijf Vitens, KWR (het kennisinstituut van de drinkwatersector) en hoogleraar drinkwatervoorziening Jan Peter van der Hoek van de TU Delft geven dit onafhankelijk van elkaar aan.


Voor- en nadelen

Voordelen van dit type waterontharder zijn dat ze doorgaans erg goedkoop zijn, geen onderhoud nodig hebben en het installeer gemak. Je klikt het binnen 1 minuut op je waterleiding!

Nadelen van dit type zijn dat je geen zekerheid hebt of je kalkproblemen zijn opgelost aangezien het kalk en magnesium niet uit het water gehaald worden en de techniek niet wetenschappelijk bewezen is.


To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.