True
+31 631372739 | Gratis verzending 1-3 werkdagen | 30 dagen bedenktijd

Waterontharder met zout

Hoe werkt het?

De waterontharder met zout wisselt kalk en magnesium om voor natrium in het water met behulp van haar harskernen. Het aanwezige kalk en magnesium blijft achter op de harskernen. Wanneer deze verzadigd zijn spoelt de waterontharder met het pekelwater uit de ingebouwde zoutbak de harskernen weer schoon. Dit pekelwater gaat rechtstreeks het riool in. Dit proces heet regenereren, doorgaans gebeurt dit eenmaal per week. Het regenereren duurt ongeveer een uur en vrijwel altijd in de nacht zodat je altijd water hebt.  

Voor- en nadelen

Voordelen van dit type waterontharder zijn dat het water 100% onthard kan worden, dit betekent dat er geen kalk en magnesium in het water achterblijven. Daarnaast zijn deze apparaten instelbaar naar voorkeur. Zo kun je hem instellen op hoeveel DH (Duitse graad) je fijn vindt. Afhankelijk van het model kun je tot 3/4 maanden met een voorraad zout totdat je deze pas hoeft bij te vullen. 

Nadelen van dit type zijn dat de initiële aanschafprijs meestal hoger ligt dan een waterontharder met filter. Als je op lange termijn kijkt blijkt de waterontharder met zout toch goedkoper te zijn omdat je bij waterontharders met filters de filters om de 1-3 jaar moet vervangen!   

Geïntresseerd in waterontharders met zout?

Klik hier voor ons actuele aanbod.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.